18 Haziran 2011 Cumartesi

AŞKIN FORMÜLÜ

evet az sonra size askın formulunu yazacagım ama daha önce bilim adamlarının 20 yıllık uluslararası calısmalarına dayanarak buldukları askın bes ana unsurunu size belirteyim...

1- cinsel cekicilik
2- duygusal uyarılma
3- ictenlige duyulan arzu
4- karsıdaki kisinin sizi istemesi ve sizinle hemfikir olmasına duyulan siddetli ihtiyac
5- onu kaybetme korkusunu sürekli duymak

az sonraki askın formulunu okuyacaksınız bu formulu bir arkadasınıza sevgilinize uygulayarak ortaya cıkan sonucu degerlendirebilirsiniz..
ancak buna bakıpta eger asık mısınız degil misiniz seklinde bir karar vermeye hesaplamaya ihtiyac duyuyorsanız zaten asık degilsinizdir bunun farkında olmanız lazım.

A : ortalama bir arkadasa duyulan cinsel duygular
B : ortalama bir arkadasın yanında hissedilen duygusal uyarılma
C : ortalama bir arkadasla kurulması istenen samimi temas
D : karsıdaki kisinin sizi istemenisini ne kadar istediginiz
E : bu kisiyi kaybetmeye duyulan korku

ASK = (1,7xA) + (1,5xB) + (1,5xC) + (1,5xD) + (1,3xE)

evet simdi gördünüz iste formul bu !

ilk olarak arkadaslıgınızın gücüne dair bir deger belirleyin. bu sevgilinizin aldıgı puanla karsılastırmak icin bir standart saglayacaktır.

1- bir arkadasa karsı olan duygularınızın gücünü 1-10 ölceginde hesaplayın.Yoklugunuzda özlemediginiz bir arkadasın puanı 5 olacaktır sonuc "A" dır.

2- arkadasınızı bulmanın sizi zihnen ne kadar uyaracagını tahmin edin "B" Bes, özlem duymadıgınız ama sohbet etmekten hoslandıgınız anlamındadır.

3- C'ye ulasmak icin arkadasınıza fiziksel olarak yakın olma isteginizi tahmin edin. Besin anlamı sizin fiziksel temasa ihtiyac duydugunuz bir dönemde oldugunuzdur

4- arkadasınızın sizin dostlugunuzu isteyip istemedigini ne kadar umursadıgınızı hesaplayın.Bir umursamadıgınız anlamındadır. bu" D" dir.

5- arkadaslıgınız biterse ne kadar üzüleceginizi tahmin edin.Bes, hoslandıgınız ama sizi evinizde ziyaret edecek kadar olmayan biriyle sürdürülen arkadaslıgın sonunu gösterir.sonuc "E" dir.

6- " F "(arkadas) yi bulmak icin A B C D E puanlarını denklemde yerine yerlestirin.

7- simdi bir " L " (ask) toplamına ulasmak icin aynı islemleri sevgilinize de tekrarlayın

eger F, L den daha büyükse asık DEGİLSİNİZ !

Bu Bryne'in ask formülü 1999 daki the sunday times 'dan alınmıstır

Hiç yorum yok: