18 Mart 2009 Çarşamba

ALiNE

Ne kadar hüzünlüydü gözleri bir yerlere dalmış müziği peşi sıra sürüklüyordu. Arada hafifçe gözlerini kaldırıyordu hissediyordum. nefes alışlarını duyuyordum hafif hafif…aşık olmak istiyordu, sevilmek en çokda.Ama biliyordum ondan da vazgeçecekti sadece istiyordu o kadar…onun hakkında peşin hüküm verdiğimi düşünüyorsunuz belki inanın yanılmıyorum ben onu çocukluğundan beri tanıyorum..eh şimdi pek büyümüş sayılmaz ya..hüzün işte yine o hüzün gözlerinde aşinayım biliyorum o bakışları sevilmeye bayılır en çok da hüzünlenmeye gözleri alışıktır bu tatlı hüzne….

ALINE AH ALINE ….onu yine mahvettin işte..kimbilir nerelere gitti….nerelere götürdün gerçekle düşün arasında yine.. yine bizim gidemiyeceğimiz bir yerde artık ona ulaşmam imkansız bekleyeceğim çaresiz.O aşık olacak hüzünlenecek ben bekleyeceğim onu bekleyeceğim sevdiğimi fısıldayarak onu hep bekleyeceğim nereye giderse gitsin.. Ben onu çocukluğundan beri tanırım dedim ya ..

Sevdiğini zannetiği çok insan oldu çoğunu bilirim bildiklerim de işe yaramaz insanlardı.onu çok üzdüler…Müziğini hep yanında taşırdı onu takip etmem nasıl mümkün olurdu yoksa……ALINE….şimdi sıra sende..seni dinliyorum onun peşi sıra ….İstanbul da demişti “durdum kaldım beyoğlunda sokaktan bir çığlık yükseliyor .insanlar geçiyor şaşkın ben gelip geçenlere durun diyorum çığlığı duymuyormusunuz….duyanlarda olmuş daha sonra anladım..gazeteler yazmıştı bir iki ay sonra bilmem kaç intihar vakkası beyoğlunda sık sık duyulan çığlık!!ah ALIN orada seni duyabilkseydim belki her şey daha farklı olurdu.bir hummaya yakalandım ismini bilmiyorum.sardı beni dönüp arkama bakıyorum bırakmıyor peşimi dönüyorum yürüyorum yine o peşi sıramda…seviyorum .niye diyordum içimden neydi beni ona çeken ama geri çekildikçe daha derinlerdeyim seviyorum onu derinliklerindeyim…..

ALINE…..sen olsaydın orda belki daha kötü olurdu seninle sonra tanışmam daha iyi üzülme beni onlar kadar sevmiyecekmisin diye korkma .inan sen daha başkasın yoo sende aynısın aslında hüznümü yine kimse anlamıyor seni sevdiğimi bana taptığını anlamayacaklar yine.. gidiyorum aline…peşimden gel!”

A.A

17 Mart 2009 Salı

HOŞ GELDiN ÖLÜM

Hüzün yine baş ucumda ölüm burun buruna gökyüzümle. Hayattan tad almasını biliyorum diyor biri buraları iğrenç ama diye ekliyor.. oraları da düzeltmeli.Biri kalkıyor mail le arkadaşlık haftamı kutluyor bu mesajın sana döndüğü kadar arkadaşın olacak diyor bense... bense iyice içime kapanıyorum gün geçtikçe.. şarkılar uçuyor dudaklarımdan sesim çığlıklara dönüşüyor değiş diyorlar durmadan neden bile demiyorum artık değişemiyorum da… sessizce bakıyorum yüzlerine gözlerim bile değmiyor artık gözlerine. Diğeri her gülümseyişimde neden gülüyorsun diyor.Onun kahkahalarını duyuyorum bazen gülümsemekten öte yokluğun haykırışı kahkalarını! nedenini bilmiyorum demek istiyorum ama benimkinden farklı...

Dalıyorum arada bir neden üzüldüğümü soruyorlar..onlara anlamsız geliyor yüzümdeki ifadeler.. bir şeyleri reddedişi çoktan yaşamışlar ölümü çoktan kanıksamışlar..duruyorum.

Peki nedir bizi bu kadar insanca yaşamaktan insan onurundan uzaklaştıran ne oluyor bize.. serinliği nerde ılık esen rüzgarın.. nerde tatlı bir öpüşün, içimizi ısıtan sarılmaların bıraktığı iz ne oldu da bu kadar yok olduk, yüzlerimiz silindi birbirimizi göremez olduk... susuyorum.

Geri dönüyorum...ölümün başucunda siz dört kişinin nefesini dinlediniz mi hiç konuşmadan daldınız mı anılara kolkola..o yok olurken güçlü olmamız lazım dediniz mi birbirinize..ben bunları yaşıyorum umutla sevgiyle canım diyorum sevdiğime..o benim omuzumda ağlarken ben ölümün soğukluğunda dört nefesi duyabiliyorum. Bu dört nefes bu dört yürek umutla bakıyor yinede geleceğe çünkü ölüm onlara vız geliyor öyle bir sevgi öyle aydınlık ki yüzleri bu dört can yıkılmaz hiç bir zaman..Görüyorum.

Oysa neden güldüğümü sorarken değişmem gerektiğini söyleyen ölümü yüzlerinde taşıyanlar işte biz işte biz bu yüzden sırf nefeslerimizi hissedebilmek için değişmiyoruz biz sırf insan onurunu korumak için gülümsüyoruz saatlerce dalarak anılara hoşgeldin ölüm diyebiliyoruz aydınlık yüzlerimiz acımız ve sevincimizle hoş geldin ölüm…….Yürüyorum..

A.A